Ghidul pentru viitori parinti: cum pregatim bagajul de spital al nou nascutului

Se apropie ziua in care trebuie sa nasti? Este timpul sa pregatesti bagajul pentru bebelusul tau!

Sunt anumite lucruri necesare de care vei avea nevoie pentru ingrijire. In acelasi timp, sunt si lucruri pe care le poti lasa acasa fara a te mai incarca degeaba. De cele mai multe ori, lipsa de experienta si frica te pot coplesi daca esti mamica pentru prima data. Din aceasta cauza, vei avea tendinta de a lua prea multe lucruri cu tine la spital.

Care sunt lucrurile esentiale de nelipsit in bagajul nou nascutului?

Din categoria haine copii, nu ar trebui sa lipseasca haine bebelusi sau haine nou nascuti, bineinteles de cea mai mica marime. Magazinul cu haine copii online Minikids, ofera o varietate de hainute pentru micutul tau, dar si accesorii care sunt de nelipsit in orice bagaj pentru spital:

Body pentru nou nascuti si salopete: In primul rand, materialul este foarte important. Bumbacul este cea mai buna alegere, deoarece lasa pielea sa respire si fereste pielea sensibila a nou nascutului de iritatii. Cauta articole care pot fi usor de manevrat, cum ar fi un sistem de inchidere cu capse. Hainutele se vor murdari foarte usor si va trebui sa iei cu tine mai multe articole. Nu uita si de pijamale! Si acestea trebuie sa fie din bumbac moale si usor, in special daca nasti in sezonul cald.

Caciulitele nu trebuie sa lipseasca din bagajul nou nascutului. Pentru reglarea temperaturii corporale a nou nascutului, caciulitele din bumbac sunt alegerea ideala.

Sosetele sunt un accesoriu important pentru protejarea si incalzirea picioruselor micutului. Cu ajutorul caciulitei si a sosetelor, bebelusul tau va fi confortabil si ferit de racoare.

Paturica va proteja nou nascutul de frig atunci cand este timpul sa parasiti spitalul.

Bavetica nu trebuie sa lipseasca deoarece nou nascutii au obiceiul de a se murdari foarte usor in timpul sau dupa hranirea la san sau cu biberonul.

Prosopelul din fibre naturale ar trebui sa isi faca loc in bagajul pentru spital. Chiar daca spitalul la care nasti iti poate asigura acest articol, este bine sa ai unul cu tine pentru orice eventualitate.

Haine esentiale pentru nou nascut si haine copii

Ce alte articole ar trebui sa mai iei cu tine?

Pampersi pentru nou nascuti. Multe branduri produc in ziua de azi scutece speciale pentru nou nascuti, care sunt confectionate din materiale hipoalergenice. In timp ce unele spitale dispun de acest tip de pampersi, nu ar strica sa ai cu tine cateva bucati.

Lotiune pentru bebelusi. Pentru ca pielea unui nou nascut este foarte sensibila, este si predispusa la iritatii de scutec. O astfel de lotiune are rolul de a proteja pielea puiului tau.

Servetele umede pentru bebelusi sunt bune pentru igiena nou nascutului. Va fi foarte usor sa cureti micutul si in acelasi timp sa fii delicata cu pielea.

Care sunt articolele pe care le putem lasa acasa?

Suzeta nu ar trebui folosita de bebelusi in prima luna de viata, conform specialistilor.

Incaltamintea nu este necesara, desi din punct de vedere estetic poate fi adorabila. De fapt, este bine sa incalti micutul abia atunci cand incepe sa mearga.

Parfumul nu este doar nefolositor, dar poate cauza si iritatii sau alergii ale pielii.

Jucariile sunt esentiale pentru o dezvoltare armonioasa a bebelusului, dar nu in aceasta etapa a vietii. Este indicat sa le lasi acasa. Ele vor fi necesare, dar in urmatoarele luni de viata.

Ultimele stiri