

Copilul si aminalele de companie in familie. O idee excelenta, sau de evitat? Magazin tau online cu haine de copii.
Nu este deloc departe ziua in care copilul tau ar putea sa te roage cu acea privire pe care o sti cand vrea neaparat ceva, „Am vazut un pui de catel, hai sa il luam acasa. Te rog mami, te rog tati, hai sa-l luam sa fie al nostru!” Ei acum sa va vad, voi care nu mai prididiti cu treburile, cum va fi sa aveti brusc inca un membru in familie. Da, un nou membru, pentru ca un catel sau o pisica va deveni un membru de care nu te vei putea desparti multi-multi ani la rand.
Copilul este de departe cel mai apropiat emotional de un pui pufos si jucaus. Va fi pentru el cel mai bun prieten de joaca, de stat la masa si chiar de dormit impreuna. Cu o conduita atenta din partea voastra timpul copilului va deveni util si va deveni responsabil in ceea ce priveste cresterea si ingrijirea noului prieten.
Noul intrat in casa aduce cu el cateva treburi de care nu te poti eschiva. Costuri suplimentare cu hrana, accesoriile si tratamentul medical daca este nevoie, dar si felul in care il veti educa pentru adaptare usoara in casa sau curtea voastra. Daca pana cum faceati cumparaturi la preferatul vostru magazin online cu haine de copii, ei bine acum veti cauta un magazin cu specializat cu hrana si hainute pentru cutu sau pisi.
Inainte de a lua aceasta hotarare ce va schimba viata voastra in casa, ramaneti cateva minute si aflati cateva informatii importante.
· Ce trebuie sa faceti pentru alinierea comportamentului uman cu cel al unui animal de companie
Daca copilul inca nu este lamurit ca pisica sau catelul nu sunt jucarii din plus, voi trebuie sa fiti limpezi in aceasta chestiune. Animalele nu stau fix unde vrei tu, nu dorm exact cand vrei tu, nu manca tot din farfurie, etc. Pentru tot ce inseamna viata unui animal trebuie sa aveti voi toti respect.
Compatibilitatea familiei, a copilului in special, cu o anumita rasa, sau chiar specie de animal este de luat in seama. Unora li se potriveste mai curand o pisica, altora le este mai util un catel, iar altora poate un canar le aduce cea mai mare bucurie. De aceea, nu considerati faceti putin reserch despre comportamentul animalelor. Veti afla lucruri (temperament, costuri intretinere, necesar de spatiu, etc.) pe care nici nu le banuiati.
Cu tolba plina cu informatii, nu va repeziti sa luati imediat pufosenia. Inca o discutie lamuritoare, inteleasa si stabilita ca regula, este decisiva mai tarziu pentru evitarea unor situatii neplacute. Toti veti sti ca: un animal nu trebuie sacait, alergat, batut, impins brusc, luat de pe sol in brate oricand si oricum, tras de blanita, coada sau urechi, intepat, etc. Oricat de mic ar fi catelul sau pisoiul, va reactiona in aceste situatii si copilul, sau chiar voi, ati putea fi muscati sau zgariati pentru ca intervine instinctul de aparare sau frica.
Daca totul se desfasoara cu calm, iubire si intelegere pentru comportamentul lui, atunci starea de fapt va fi perfecta si de multe ori amuzanta.
· Acordati atentie nevoilor specifice fiecarei rase de animal de companie
Calitatea mediului de viata este decisiva pentru sanatatea fizica si psihica a animalelor in familia voastra. Copilul il va acoperi cu dragostea si atentia sa, voi va veti alatura la asta, insa mai trebuie ceva. Mediul, locul in care va trai, fie strict in interior, fie mixt incluzand si exteriorul. Mediul trebuie adaptat cat mai aproape de viata libera a fiecarei specii.
Daca un copil isi doreste neaparat o pisica, aceasta se va adapta foarte bine la interior, fara a fi neaparat necesar sa iasa afara. Pisicilor le plac locurile in care se pot catara si spatiile in care se pot ascunde. Pisicile sunt animale independente, insa cu putina atentie le puteti crea la interior un mediu excelent pentru joaca, vanatoare de jucarii si locuri dedicate pentru a manca si rezolva necesitatile fiziologice. Daca locurile lor de joasa pot fi peste tot in casa, mancarea si litiera vor ramane in acelasi loc pentru totdeauna.
In cazul in care catelul este preferat de cel mic, s-a terminat cu statul doar in casa. Asa ceva nu exista pentru catei, ei trebuie sa iasa afara la plimbare si pentru nevoi fiziologice. Catelul trebuie sa fie obisnuit de mic cu stimulii exteriori casei. Oameni noi in fiecare zi, zgomote de tot felul, lumini noaptea, alti patrupezi cu care se intalneste. Daca familiarizarea cu voi este perfecta, trebuie sa-l educati si pentru felul in care va socializa afara. Este ceva de munca si chiar copilul trebuie sa fie implicat sub atentia voastra.
· Cum stim sa alegem cel mai potrivit catel sau pisica in functie de rasa
Daca este vorba despre alegerea copilului, deja lucrurile sunt transate. Este topit sa aiba un pui de labrador, delicios de simpatic si iubitor pana peste poate. Voi, daca cumva nu stiti inca, puteti anticipa „urmarile”. Un pui de labrador va deveni in catel mare-mare, prin urmare „scanati” situatia si verificati decent daca puteti face fata. Nu este de glumit mai ales cand luati in familie un pui. Se va lipi de voi, de sufletul copilului, iar o despartire din privina nepotrivirii de orice fel ar putea sa fie greu de suportat de ambele parti.
Asadar, alegeti si explicati copilului cu mult calm ce fel de catel va avea peste doar cateva luni, cu tot ce inseamna asta. In mare parte rasa unui catel are o pondere de cel mult zece procente in felul in care isi arata personalitatea. Mai curand educatia catelului si simultan comportamentul copilului si al vostru ii vor cizela felul in care se poarta.
In cazul pisicilor lucrurile sunt mai simple daca decideti ca vor fi tinute doar in casa. Pisica se alege dupa infatisare si temperament. Ea transmite omului ca trebuie sa fie a lui. Restul grijior pot disparea rapid daca ii respectati independenta si o ingrijiti corect.
· Igiena copilului, vizita periodica la vet si asigurarea accesoriilor necesare
Daca animalul iese afara, igiena copilul trebuie sa fie corecta si resposabil facuta. Ii veti explica ca spalarea pe maini si pe fata va ramane ceva constant, mai ales acum cand are un catel ce iese afara. Sa ne ferim de microbi este usor, mai greu si costisitor este sa tratam. Veti invata copilul ca mersul cu cutu sau pisi la vet este o necesitate ce il apara in primul rand pe el de boli si simultan va fereste pe voi de alte neplaceri. Asa cum pentru copil aveti deja site-ul preferat MiniKids hainute copii, la fel veti avea in bookmarks salvat link spre magazinul cu accesorii si hrana pentru animale de companie.
· Copilul vrea sa adopte un animal din strada
In orice zi va puteti trezi cu copilul venit de la scoala si avand in brate un pui de catel sau de pisica. Nu va panicati, chiar daca animalutul este murdarel ca vai de el. Exista insa posibilitatea sa aiba deja ceva probleme de sanatate, insa nu disperati si nici nu bruscati copilul din prima. Daca nu se poate in acel moment, a doua zi mergeti la veterinar. Este obligatoriu pentru ca nu stiti cu ce vine in „bagaj” viitorul vostru membru in familie.
In principiu sperati sa nu fie contaminat cu vreun virus greu de tratat, in rest deparazitarile, vaccinarea si castrarea (cand are varsta potrivita) si toaletarea vor rezolva problemele clasice ale acestor suflete.
· Emotiile patrupedului si ale membrilor familiei lui
Animalele au simturi mult dezvoltate fata de noi. Au capacitati senzoriale ce le ajuta sa supravietuiasca in natura, totul este scris in genele lor. De aceea emotiilor lor pot fi considerate similare cu ale noastre. Se bucura, sunt abatute si uneori chiar triste din anumite motive. Toti ai familiei veti invata cum sa va manifestati in preajma lui cutu sau pisi pentru ca ei preiau toata starea voastra emotionala.
De la exuberanta cu care percep joaca, la agitatia din casa, sau anumite stari nervoase in familie, animalul va reactiona in consecinta. Cea mai placuta stare pe care o adora animalele este afectiunea pe care le-o oferiti. Nici joaca nu este atat de palpitanta, cat sunt magaierilor si alintarile cu vorbe calde. Invatati copilul cat de important este acest aspect.
· Educatia animalului mai importanta chiar decat hrana
Se spune despre copii, „Cum il cresti, asa il ai”. Este 100% valabil si pentru animale. Daca ati luat un puiut, atunci educarea lui trebuie sa devina prioritate. Acest lucru este in totalitate valabil pentru caini. Pisicile sunt mult mai greu de „dresat”, insa anumite obiceiuri, tabieturi si rutina zilnica le place si pot face din pisici animale docile.
Oricat de educat ar fi animalul costru de companie nu ezitati sa mergeti la veterinar daca obsevati o schimbare radicala in comportament. Se repede sa muste, este extrem de agitat, nu mai suporta straini in casa sau mangaieri, etc. Ceva s-a schimbat in casa, ceva nu ii este pe plac si atunci este util pentru voi toti sa aflati ce este de facut. Toate acestea sunt desigur pentru siguranta voastra in primul rand.
· Labrador, setter, husky sau caniche. Care ar fi mai potrivit pentru un copil?
Regula in acest sens este clara. In 99% din situatii orice rasa este potrivita pentru copil. Cu o singura conditie! Educatia catelului trebuie sa fie prioritara din prima zi in care a venit in casa voastra. In timp s-a observat ca exista unele rase care sunt mai docile in privinta dresajului si adaptarii la viata in familie. Restul de rase, opun ceva mai multa rezistenta, insa cu atentie si staruinta organizata si acestea devin cei mai buni companioni ai casei.
Lasati copilul sa aleaga animalul care se potriveste cel mai bine cu latura sa emotionala. Asa cum l-ati invatat sa-si aleaga imbracamintea de la cel mai aprovizionat outlet cu haine de copii ca sa se simta bine, la fel trebuie sa-l lasati sa-si aleaga prietenul patruped.
Echipamentul copilului pentru momentele alături de animalele de companie
În timp ce copilul descoperă lumea alături de prietenul său blănos, este important ca acesta să fie echipat corespunzător. La MiniKids găsiți tot ce aveți nevoie pentru ca micuțul să se simtă confortabil și să fie pregătit pentru aventuri.
Sosete și ciorapi pentru zilele active
Fie că micuțul se joacă afară cu cățelul sau explorează casa împreună cu pisica, șosetele și ciorapii de calitate sunt esențiali. La MiniKids găsiți modele moi, rezistente și colorate, perfecte pentru a proteja picioarele copiilor în timpul oricărei activități.
Dresuri pentru fetițe
Dacă aveți o fetiță care adoră să se îmbrace cu stil chiar și când își plimbă cățelul, dresurile disponibile la MiniKids sunt ideale. Sunt confortabile, elegante și rezistente, oferind libertate de mișcare și protecție.
Haine confortabile pentru activități zilnice
În plus față de accesorii, MiniKids vă pune la dispoziție o gamă largă de haine de copii potrivite pentru joaca activă, fie în casă, fie afară. Astfel, copilul poate explora lumea cu prietenul său necuvântător fără grija hainelor incomode sau fragile.
Grija pentru confortul copilului și al animalului
Asigurând confortul copilului prin alegerea hainelor potrivite, vă concentrați și pe crearea unui mediu armonios pentru amândoi. Copilul va fi mai relaxat și mai bucuros să interacționeze cu animalul său, iar acest lucru va consolida legătura lor specială.
Dacă sunteți în căutarea celor mai bune articole vestimentare pentru copii, vizitați MiniKids și descoperiți colecțiile care îmbină calitatea cu designul atractiv. Astfel, micuțul dumneavoastră va fi pregătit pentru orice aventură alături de noul său prieten necuvântător!