Ce trebuie sa stii despre marimi cand cumperi haine de copii pentru prima data?

Pentru cei ce nu au copii sau chiar si pentru noii parinti este o adevarata provocare sa cumpere hainele potrivite pentru micuti. Cresc vazand cu ochii sau dimensiunile nu corespund neaparat varstei. Astfel, cei ce cumpara haine pentru copii trebuie sa faca o multime de calcule si analize pentru a ajunge la haina potrivita. Afla in cele ce urmeaza cateva informatii care te vor ajuta cumperi pentru prima oara haine pentru copii fara prea mari batai de cap.

Ce inseamna haina potrivita?

Marimile hainelor pentru copii sunt influentate de o multime de factori, cum ar fi inaltimea copilului, varsta, sexul, conformatia, dar si tipul de articol vestimentar sau chiar si brandul.

-       Anumite articole vestimentare trebuie sa fie fixe pe corp pentru a fi eficiente si comode. Spre exemplu, lenjeria intima, costumele de baie, sosetele, ciorapii, hainele termice, dar si pijamalele trebuie sa stea lipite de corp pentru a isi indeplini corect atributiile.

-       Bluzele, tricourile, pantalonii sau rochitele sunt acele hainute care trebuie sa fie de dimensiune potrivita pentru a fi purtate de micuti cu placere, fara a fi insa prea micute sau prea mari. Daca sunt prea stramte sau din contra, prea largi, acestea pot incomoda efectuarea anumitor miscari, iar uneori pot chiar incurca.

-       Hanoracele si gecile sunt printre articolele vestimentare ce pot fi cumparate mai largute, in ideea in care acestea vin peste alte haine.

Toti acesti factori trebuie sa ii ai in vedere si sa ii analizezi atunci cand pornesti la cumparaturi. Spre exemplu, un baietel mai inalt si mai slabut este posibil sa poarte pantaloni pentru 3 ani, insa la bluza sa i se potriveasca dimensiunile pentru 2 ani. Astfel, chiar daca un set de haine poate sa fie varianta cea mai tentanta si cea mai facila de ales, e posibil sa ai mai mari sanse de a alege hainele corecte atunci cand cumperi separat hainute care sa se asorteze.

Cum folosesti ghidul de marimi pentru haine de copii?

Cumparaturile online sunt preferatele tale? Atunci trebuie sa stii ca pentru hainele de bebelusi de la MiniKids exista un ghid de marimi foarte bine pus la punct. Cu ajutorul acestuia, vei putea cumpara hainutele potrivite fara sa te pierzi in calcule, dimensiuni, varste si inaltimi.

In tabel vei putea consulta marimile produsului si echivalentul varstei copilului, inaltimii sau greutatii. Astfel, chiar daca un copil este mai subtirel si mai inalt fata de alti copii de varsta lui, vei avea mai multe intervale pentru a putea alege hainele potrivite.

-       Exista de asemenea si un ghid pentru a cumpara incaltaminte. In ceea ce priveste dimensiunea piciorului, varsta sau sexul pot fi referinte orientative. De aceea, cel mai simplu este sa masori talpa copilului si sa analizezi tabelul pentru a vedea ce marime de pantof se potriveste.

Datorita acestor tabele ce contin atat marimi pentru haine de bebelusi, de copilasi dar si dimensiunile pentru incaltari, iti va fi mult mai usor sa faci alegerea potrivita indiferent ce tip de hainute vrei sa cumperi.

Intretinerea corecta a hainelor pentru copii

Hainutele de copii sunt superbe si este mare pacat sa nu fie intretinute corespunzator. Chiar daca micutul apuca sa poarte un articol vestimentar doar de cateva ori, daca sunt in stare buna acestea pot fi pastrate, daruite, donate sau chiar revandute.

-       Inainte de a le baga la spalat, inainte de a le calca sau chiar inainte de a le baga la uscator, verifica eticheta. Astfel vei afla din ce material sunt confectionate, cum se spala, cum se calca dar si daca se pot baga la uscator. Ca sa ramana culoarea, sa nu se micsoreze sau sa nu se strice materialul, este important sa urmezi intocmai instructiunile de pe eticheta.

-       Evita utilizarea excesiva a inalbitorului. Chiar daca acesta albeste hainele si scoate petele, acesta afecteaza tesatura si favorizează ruperea sau rarirea ei.

-       Este aproape imposibil ca o hainuta sa ramana fara pata, chiar si dupa prima purtare. De aceea, cu cat stii mai bine tipul de pata, cu atat va fi mai usor sa o indepartezi. Petele de ulei se curata mai bine daca pui pe ele putina sare inainte de a le baga la spalat, iar petele de culoare rosie ies daca prima spalare se face cu apa rece.

-       Nu le pune la uscat direct in soare. Chiar daca se vor usca mai repede, culoarea si materialul pot fi afectate iremediabil de razele puternice ale soarelui.

Daca insa hainuta nu are eticheta din varii motive, pentru a te asigura ca nu se strica o poti spala la cea mai mica temperatura, pe turatie medie si fara uscare. Mai mult, daca o intinzi umeda pe umeras sau pe uscator aceasta nu va avea nevoie nici de calcare si va arata perfect.

Acum, ca stii toate aceste informatii poti porni cu incredere la cumparaturi pentru hainute de copil. Cu sfaturile de mai sus si daca vei consulta tabelele pentru marimi, sunt sanse foarte mari sa faci alegerea potrivita, iar cel mic se va bucura de niste hainute care ii vin perfect!

Ultimele stiri