Alegeti hainute potrivite pentru bebelusi in functie de anotimp

        Alegerea de hainute pentru copii ar putea parea o sarcina simpla atat timp cat parintii sau bunicii se raporteaza doar la atractia vizuala pe care o primesc atunci cand intra in contact cu miile de modele de body-uri, costumase, salopetetreninguri sau hainute de iarna. Este intr-adevar si aceasta un criteriu de selectie, insa ceea ce trebuie sa primeze se refera la calitatea produselor si ulterior la modul in care hainutele vor fi folosite in functie de anotimp.

         In primele luni de viata copilul este intr-un proces de continua adaptare la mediu, isi dezvolta tot mai mult mecanismul de autoreglare a temperaturii corpului si trebuie ajutat sa reactioneze pozitiv la toti stimulii exteriori. Un copil, oricat de fragil ar parea, este suficient de puternic incat sa nu sufere atunci cand apar mici modificari ale temperaturi si/sau umiditatii. Totusi atentia aratata micutului trebuie sa tina cont de o conduita preventiva in privinta hainutelor cu care este imbracat. Se porneste intotdeauna de la premisa ca atat timp cat un adult simte caldura sau frig intr-o masura in care ii provoaca disconfort, la fel si copilul resimite aceleasi senzatii, ca atare grija parintilor trebuie sa compenseze potrivit aceste necesitati.

         Prin urmare daca in timpul sezonului cald parintii nu vor purta haine cu maneca lunga sau pantaloni lungi, atunci nici pentru copil nu sunt necesare pentru ca l-ar incomoda, ar putea sa transpire abundent si s-ar deshidrata. Este esential ca hainutele sa fie de culoare deschisa, iar materialul sa fie bumbac in special la cele care intra in contact direct cu pielea copilului.

          Nu este deloc binevenit ca vara sa folositi un body. Imbracati copilul cu un maieu de corp si pantaloni scurti pentru a permite aerului sa circule liber intre aceste doua piese. Intotdeauna cand insolatia este maxima, dar si atunci cand timpul petrecut de copil in plin soare este indelungat, nu uitati sa-i acoperiti capul cu un palariuta sau un fes subtire, ambele din bumbac.

         Evitati sa scoateti tricoul sau maieul copilului, daca nu aveti altul de schimb, atunci cand observati ca acesta este usor transpirat. Curentul de aer, sau trecerea in zone de umbra, pot sa-i afecteze sanatatea, in schimb hainuta il protejeaza si absoarbe transpiratia. Nici insolatia directa nu aduce beneficii pe pielea fina a copilului. Expunerea la soare se va face treptat, in orele diminetii si neaparat cu posibilitatea alternarii expunerii directe cu umbra.

        Dupa cum vedeti insistam pe ideea ca trunchiul si capul copilului sa fie cat mai bine protejate pentru ca sunt zonele cele mai sensibile ale corpului. In schimb puteti sa lasati fara nicio grija copilul cu piciorusele descoperite, sau chiar funduletul gol, pentru ca aceasta maniera de aerisire il va face sa se simta bine, sau chiar sa doarma in timpul plimbarii in carut.

        Ca prioritate pe timp de iarna pentru protejarea copilului sunt hainutele calduroase care trebuie sa formeze pe corpul lui trei straturi ce vor permite formarea barierei de aer cald. De aceasta data body-ul complet cu maneci lungi si care ii acopera piciorusele complet este piesa de rezistenta. Peste acesta o bluzita cat mai pufoasa sau costum de trening, caciulita si hainuta de iarna care este bine sa aiba gluga. Nu exagerati in a imbraca copilul foarte gros pentru ca si iarna poate transpira in functie de cat de activ este.

        Puteti verifica oricand online care sunt cele mai noi aparitii pentru hainute copii, pentru ca diversitatea produselor si avantajul scutirii unui timp pretios in cumpararea acestora dintr-un magazin online va lasa mai ore libere pe care le veti petrece impreuna cu micutul.

Ultimele stiri