Cum ne folosim de hainute copii pentru a-i invata culorile

Cele mai dragute hainute copii reprezinta punctul de plecare in ceea fiecare parinte doreste pentru copilul sau, anume, cultivarea gustului pentru frumos si decent. Dezvoltarea simtului estetic al copilului se realizeaza dupa circa 18 luni de viata, cu toate ca el este capabil, asa cum spun cei care au studiat aceasta abilitate, sa sesizeze si culorile inca de la varsta de 6 luni. Cu siguranta ca dupa ce a implinit deja 2 ani copilul vostru este deja interesat si poate avea chiar afinitati in ceea ce privesc culorile cu care este acoperit materialul acelor hainute copii cu care il imbracati.

Ati putea crede ca nu conteaza prea mult daca vom asorta in vreun fel haine bebelusi cu incaltamintea acestora, insa merita sa tineti cont de acest lucru doar si pentru placerea pe care o veti vedea in ochii copilului atunci cand este imbracat pentru o noua zi. Cu cat veti avea mai multe haine bebelusi la dispozitie cu atat fiecare zi din viata familiei va fi mai placuta si in mod sigur mai usoara din punct de vedere al intretinerii acestora.

Sa aveti unul sau doua schimburi la purtare si un altul care sta se se usuce pentru ca abia a fost spalat nu este cea mai buna idee, de aceea incercati pe cat posibil sa cumparati cu atentie si mai ales aplicand regula diversitatii intre modele si culori atunci cand faceti un mic stoc de haine copii. In practica invatarea culorilor este cu mult mai usoara decat vorbirea in sine pentru ca ii veti arata si veti pronunta ce culoare are fiecare dintre haine copii cu care il veti imbraca. Completati aceasta invatare cu aratarea culorilor asemanatoare atunci cand ii veti citi din carticele cu povesti care au personaje desenate in culori vii.

Veti observa ca nu intotdeauna copilul va reusi atunci cand este intrebat ce culoare are o anumita hainuta sa o defineasca clar. Fiind vorba despre un reflex care este conditionat de faptul ca i-ati repetat continuu ca „bluzita este rosie”, el va tinde sa asocieze aceasta culoare oricaror hainute bebelusi i le veti arata. Pe masura ce va creste aceasta situatie se va schimba treptat, ca atare nu trebuie sa aveti vreun motiv de ingrijorare.

Este bine sa explicatii copilului de 3 ani ca toate culorile sunt pentru toti oamenii. O sa observati ca baieteii de 3 ani ar putea incepe sa refuze culoarea roz, iar fetitele pe cea albastru. Motivul are in mod clar la baza conventia pe care adultii au creat-o mai ales pentru hainute bebelusi care sunt clar departajate intre sexe prin culorile amintite. Nu insistati, insa merita ca orice copil sa stie ca paleta de culori este la indemana lor, ca nu exista o regula pentru culori numai pentru baietei sau numai pentru fetite si ca pot avea oricand propria alegere, lucru care in fapt ii si ajuta la formarea personalitatii.

In orice situatie va gasiti, fie ca aveti nevoie de hainute copii pentru un baietel sau pentru o fetita, la Haineminikids.ro profitati in fiecare zi de acces neingradit la rafturi pline cu produse de calitate in cele mai variate culori.

Save

Ultimele stiri