Cum intretinem seturile cu haine bebelusi

Prioritatea oricarei mamici pentru oricare dintre haine bebelusi le utilizeaza inca de la nasterea copilului, este curatenia acestora in scopul eliminarii oricarei posibilitati de iritare a pielii copilului in conditiile in care inca imunitatea lui este in formare. Pentru o spalare corecta si intr-adevar eficienta va trebui sa verificati toate datele care sunt inscrise pe eticheta produselor de tip haine bebelusi.

Daca pentru hainele adultilor nu acordam o atat de mare importanta si consideram ca stim in general care sunt specificatiile producatorului in privinta temperaturilor de spalare, nu acelasi lucru trebuie sa ne calauzeasca cand avem de spalat haine copii si in special pe cele pentru bebelusi. Prin respectarea acestor indicatii, care de regula sunt marcate pe etichete prin semne specifice si cifre, aveti posibilitatea de a pastra in perfecta stare de utilizare hainutele si ceea ce este cel mai important vor fi cu adevarat curate si dezinfectate.

Ca o regula generala trebuie tinut cont ca toate seturile de haine copii utilizate, indiferent de varsta bebelusilor si care vor intra in contact direct cu pielea acestora trebuie sa fie spalate inainte de prima imbracare. Se porneste de la ideea ca nu avem de unde sti daca s-au respectat conditiile de siguranta din punct de vedere igienic in timpul manipularii acestor hainute copii, prin urmare aceasta masura de prevedere prin spalare este strict necesara. Exista insa o singura exceptie de la aceasta practica preventiva, iar ea se aplica numai acelor hainute copii care se poarta peste cele care sunt in contact direct cu pielea copiilor: costumase de trening, gecute de iarna, pulovere, oricare alte hainute cu care se imbraca suplimentar copilul atunci cand este mai frig.

Pulover bebelusi 3-18 luni              costumas minnie bebelusihaine bebelusi

Spalarea cu ajutorul masinii automate este preferabila celei manuale pentru ca se pot seta si respecta astfel temperaturile de spalare protrivite cu specificatiile de pe etichete, iar cantitatea de detergent se poate doza corect, fara excese. Si limpezirea se face perfect, iar daca aveti vreo indoiala puteti programa masina sa execute un ciclu suplimentar de limpezire. Aceasta varianta este net sustinuta de utilizarea unor detergenti hipoalergici strict conceputi pentru spalarea de hainute bebelusi pentru ca formula lor este modificata incat sa nu includa agenti de curatare care ar putea ramane intamplator in tesatura, cu efecte ulterioare nedorite pentru pielea micutilor. Chiar daca mirosul imbietor nu va fi acelasi ca la spalarea hainelor adultilor, preferati sanatatea copilului si spalati toate seturile de hainute bebelusi cu acest tip de detergent.

Nu veti include in aceeasi tura de spalare hainute bebelusi alaturi de cele ale adultilor sau chiar ale fratilor putin mai mari. Este o regula de la care nu trebuie sa va abateti niciodata chiar si cand copiii vor creste, pretentiile protejarii lor fiind stricte din acest punct de vedere. Chiar si dupa inceperea cursurilor scolare, nu aveti prea multe motive sa amestecati hainele copiilor cu cele ale adultilor, fiind o regula care trebuie sa fie mentinuta in casa pentru a spori si mentine o sanatate sigura pentru toti in familie.

Alegeti de fiecare data importanta sanatatii copiilor, in detrimentul obtinerii rapide a unor rezultate care pot parea perfecte si realizati fara exceptie o intretinere prin spalare a oricaror haine bebelusi, ca la carte!

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos